Brand van Egmond: van speciaal zaak naar online show room.

Brand van Egmond is een toonaangevend design bedrijf voor luxe verlichting. Design voor het luxe markt segment met clientele varierend van royals tot rappers. Prachtige composities die wereldwijd te zien zijn in de meest fantastische huizen en projecten. William Brand ontwerpt zowel collecties als maatwerk en produceert bovendien alles handmatig in zijn eigen atelier.

Brand van Egmond heeft mij benaderd om mee te denken hoe het bedrijf klaar te maken voor de huidige tijd. Waar vroeger het retail model centraal stond en er dus centrale show rooms waren waar de lampen zichzelf verkochtten is tegenwoordig de wereld veranderd. Wie nu een lamp zoekt krijgt te maken met een overkill aan mogelijkheden, opties en adviezen. De rol van de lampen specialist verdwijnt en wordt online totaal anders ingevuld. Belangrijk om hier dus op in te spelen. Ik heb William en zijn team geholpen een aantal keuzes te maken waaronder een nieuwe website en een zware inzet op visual search. De verschillende collecties van Brand van Egmond moesten beter zichtbaar worden bij mensen die op zoek zijn naar licht en design inspiratie in het exclusieve luxe segment. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe markten aangeboord en via social nieuwe doelgroepen benaderd.

Een prachtige opdracht voor een prachtig bedrijf. Zeer interessant om voor een wereldwijde niche doelgroep te werken in het luxe segment. Een genot om de verhalen van William te mogen horen tijdens de lunch en de meest prachtige creaties en projecten dagelijks voorbij te zien komen.

Reageren?

..of gebruik je naam en e-mailadres.

*

Je e-mailadres wordt niet zichtbaar gemaakt.
Gebruik van HTML in je reactie is beperkt toegestaan.